Οι καλύτεροι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι για Mac

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΓΙΑ APPLE MACBOOK

Ενισχύστε τον αποθηκευτικό σας χώρο και δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας

Για να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό δίσκο με τον Mac σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Συνδέστε τον εξωτερικό δίσκο στον Mac σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB, Thunderbolt ή FireWire.
  • Εάν ο δίσκος διαθέτει δικό του τροφοδοτικό, βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένο και ενεργοποιημένο.
  • Ο Mac σας θα πρέπει να αναγνωρίσει το δίσκο και να τον προσαρτήσει στην επιφάνεια εργασίας σας. Αν δεν το κάνει, μεταβείτε στο Finder και αναζητήστε το δίσκο στην πλαϊνή γραμμή.
  • Εάν ο δίσκος δεν έχει διαμορφωθεί για χρήση με Mac, θα πρέπει να τον διαμορφώσετε. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Disk Utility, το οποίο βρίσκεται στο φάκελο Utilities μέσα στο φάκελο Applications.
  • Στο Disk Utility, επιλέξτε τον εξωτερικό δίσκο στην πλευρική γραμμή και κάντε κλικ στο κουμπί Erase (Διαγραφή).
  • Επιλέξτε ένα όνομα για το δίσκο και επιλέξτε τη μορφή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε (συνήθως Mac OS Extended ή APFS).
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Erase (Διαγραφή) και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μόλις ολοκληρωθεί, ο δίσκος θα πρέπει να είναι έτοιμος για χρήση.

Μπορείτε τώρα να σύρετε και να αποθέσετε αρχεία από και προς τον εξωτερικό δίσκο, όπως ακριβώς θα κάνατε με οποιονδήποτε άλλο φάκελο στον Mac σας. Όταν τελειώσετε, θυμηθείτε να βγάλετε τον δίσκο πριν τον αποσυνδέσετε για να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων.

 

Μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων
SAMSUNG MU-PB500B/EU PORTABLE SSD XRead : Up to 2,800 MB/sec, Write : Up to 2,100 MB/sec.
WESTERN DIGITAL WDBBGB0060HBK MY BOOK
SAMSUNG MU-PA1T0B/EU PORTABLE SSD T5Up to 540 MB/Sec.
SEAGATE STEH1000201 BACKUP PLUS ULTRA SLIM120 MB/s.

1. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ SAMSUNG MU-PB500B/EU

 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΓΙΑ MAC

Ο Samsung MU-PB500B/EU είναι ένας φορητός (SSD) με χωρητικότητα αποθήκευσης 500 GB. Χρησιμοποιεί διασύνδεση USB 3.1 Gen 2 και προσφέρει γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως 540MB/s και 500MB/s αντίστοιχα. Ο SSD είναι επίσης εξοπλισμένος με την τεχνολογία Dynamic Thermal Guard της Samsung, η οποία συμβάλλει στην πρόληψη της υπερθέρμανσης και στη διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης.

Ο δίσκος είναι συμπαγής και ανθεκτικός, με μεταλλική θήκη ανθεκτική στους κραδασμούς που προστατεύει από πτώσεις και χτυπήματα. Διαθέτει επίσης προστασία με κωδικό πρόσβασης και κρυπτογράφηση υλικού AES 256-bit για την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Η Samsung MU-PB500B/EU είναι συμβατή με λειτουργικά συστήματα Windows, Mac και Android και συνοδεύεται από καλώδιο USB Type-C σε Type-A για εύκολη σύνδεση. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους χρειάζονται να αποθηκεύουν και να μεταφέρουν μεγάλα αρχεία γρήγορα και με ασφάλεια εν κινήσει.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, χάρη στις διεπαφές Thunderbolt 3 και PCIe NVMe.
  • Επιλογές πολλαπλής χωρητικότητας.
  • Κομψή σχεδίαση.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Τιμή
  • Δεν υπάρχει υποστήριξη USB.

Ταχύτητα μεταφοράς: Sequential Read : Up to 2,800 MB/sec, Sequential Write : Up to 2,100 MB/sec.

Συνδεσιμότητα: ThunderboltTM 3 (40Gbps).

 

2. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ  WESTERN DIGITAL WDBBGB0060HBK MY BOOΚ 6TB

 

Ο Western Digital WDBBGB0060HBK My Book είναι ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος με χωρητικότητα 6 TB. Χρησιμοποιεί διασύνδεση USB 3.0 και προσφέρει γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 5 Gb/s. Ο My Book είναι συμβατός τόσο με τα λειτουργικά συστήματα Windows όσο και με τα λειτουργικά συστήματα Mac και μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί ώστε να λειτουργεί με οποιοδήποτε από τα δύο.

Ο δίσκος έχει σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικός και αξιόπιστος, με το λογισμικό WD Backup που μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας σε πρόγραμμα ή σε πραγματικό χρόνο. Διαθέτει επίσης προστασία με κωδικό πρόσβασης και κρυπτογράφηση υλικού για την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Το My Book είναι ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος τύπου επιτραπέζιου υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτεί εξωτερική πηγή τροφοδοσίας για να λειτουργήσει. Παρέχεται με μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος και καλώδιο USB για συνδεσιμότητα. Η μονάδα είναι επίσης εξοπλισμένη με τη δική της σουίτα λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ασφάλειας της WD, η οποία περιλαμβάνει τα WD Backup, WD Security και WD Drive Utilities.

Συνολικά, ο Western Digital WDBBGB0060HBK My Book είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους χρειάζονται έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο μεγάλης χωρητικότητας που προσφέρει γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, αξιόπιστες επιδόσεις και ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • WD Backup, WD Security και WD Drive Utilities software.
  • 2 χρόνια εγγύησης.
  • Τα δεδομένα προστατεύονται από τον κωδικό πρόσβασης και την κρυπτογράφηση υλικού AES-256.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Απαιτεί εξωτερικό τροφοδοτικό.

Η εκδοχή 6TB του Western Digital My Book είναι  προσιτή με αρκετο αποθηκευτικό χώρο για τις φωτογραφίες, τη μουσική, τα βίντεό σας και πολλά άλλα.

Συνδεσιμότητα: USB 3.0/USB 2.0 compatible

3. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ SAMSUNG MU-PA1T0B/EU PORTABLE SSD T5 1TB USB 3.1

 

Ο Samsung MU-PA1T0B/EU Portable SSD T5 είναι ένας συμπαγής εξωτερικός δίσκος στερεάς κατάστασης με χωρητικότητα 1 TB. Χρησιμοποιεί διασύνδεση USB 3.1 Gen 2 και προσφέρει γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως και 540MB/s, καθιστώντας τον ιδανικό για τη γρήγορη μεταφορά μεγάλων αρχείων.

Ο T5 είναι συμβατός τόσο με λειτουργικά συστήματα Windows όσο και με Mac και συνοδεύεται από καλώδια USB Type-C σε Type-A και Type-C σε Type-C για εύκολη συνδεσιμότητα. Είναι επίσης συμβατό προς τα πίσω με USB 2.0.

Το T5 διαθέτει ανθεκτικό, αντικραδασμικό μεταλλικό περίβλημα που μπορεί να αντέξει πτώσεις από ύψος έως και 2 μέτρα. Περιλαμβάνει επίσης κρυπτογράφηση υλικού AES 256 bit και προστασία με κωδικό πρόσβασης για την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Η μονάδα δίσκου είναι ελαφριά και συμπαγής, ώστε να μεταφέρεται εύκολα σε μια τσέπη ή τσάντα. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για φωτογράφους, βιντεογράφους και άλλους επαγγελματίες που πρέπει να μεταφέρουν γρήγορα και με ασφάλεια μεγάλα αρχεία εν κινήσει.

Συνολικά, ο φορητός SSD T5 της Samsung MU-PA1T0B/EU είναι μια υψηλής απόδοσης και αξιόπιστη εξωτερική μονάδα στερεάς κατάστασης που προσφέρει γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς, εξαιρετική ανθεκτικότητα και ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Εξαιρετική απόδοση.
  • Περιλαμβάνει καλώδια USB 3.0 και USB-C.
  • Μέγεθος
  • Συμβατό με Android, Mac και Windows.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Τιμή

Συνδεσιμότητα: USB 3.1 Gen2

Ταχύτητα δεδομένων: Up to 540 MB/Sec

 

4. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ SEAGATE STEH1000201 BACKUP PLUS  1TB USB3.0

[usr 4.5]

Συνδυάζοντας την απόδοση και την ισχυρή κρυπτογράφηση, ο  εξωτερικός φορητός σκληρός δίσκος Backup Plus Ultra Touch της Seagate είναι μια εξαιρετική επιλογή για αντίγραφα ασφαλείας .

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Το Seagate Toolkit παρέχει εύχρηστες λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας / ανάκτησης, καθώς και  mirroring.
  • Τα δεδομένα προστατεύονται από τον κωδικό πρόσβασης και  κρυπτογράφηση υλικού AES-256.
  • εύχρηστο με μικρό μέγεθος.

Συνδεσιμότητα: USB 3.0

Μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων: 120 MB/s

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!